Δελτίο Τύπου 2-7-2015

Δελτίο Τύπου

Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και η μη δυνατότητα συναλλαγών με τράπεζες του Εξωτερικού, κλείνουν τον δρόμο των εισαγωγών και των εξαγωγών.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου της διαμεταφοράς και των υπηρεσιών logisticsκαλούνται να αντιμετωπίσουν αφενός τα προβλήματα ρευστότητας των άμεσων συνεργατών τους (ναυτιλιακές εταιρείες, αυτοκινητιστές, αεροπορικές εταιρείες, εκτελωνιστές κτλ) και αφετέρου των εισαγωγέων και εξαγωγέων που αναγκάζονται να ακυρώνουν παραγγελίες λόγω της υφιστάμενης κατάστασης.

Θεωρούμε ότι σύντομα αναμένεται έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης αφού οι πρώτες ύλες εισάγονται ενώ ακόμα και η όποια τροφοδότηση της αγοράς γίνεται με τεράστια εμπόδια λόγω της έλλειψης ρευστότητας που είναι απαραίτητη για την διακίνηση των εμπορευμάτων (καύσιμα, ναύλοι, διόδια, κλπ).

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, σημαντικός κρίκος στην ομαλή διακίνηση των αγαθών, ζητά από τη πολιτεία να μεριμνήσει για τη θωράκιση της οικονομίας.

Ζητά τις άμεσες ενέργειες της πολιτείας ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει ο κλάδος μας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία με μία λύση που θα εξασφαλίζει, παρά τις αναμενόμενες αντιξοότητες, την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία

Βασίλης Μπαρμπαγιάννης          - Πρόεδρος Δ.Σ.     

Εμμανουήλ Βιτσαράς               - Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δελτίο Τύπου 7-7-2015 Δελτίο Τύπου 10-11-2015 »
  Λ. Συγγρού 137, Ν. Σμύρνη, Αθήνα - Ελλάς   +30 210 9317941-2   +30 210 9317940

Φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων διεθνούς διαμεταφοράς και παροχής υπηρεσιών Logistics.

Τακτικό μέλος του ΣΕΒ

Τακτικό μέλος της FIATA.

Τακτικό μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics.

 

Άμεση συνεργασία με φορείς παραγωγικών τάξεων (ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ, ΣΕΒΕ, κλπ)

Λόγοι εγγραφής

  • Συνεχή και άμεση ενημέρωση
  • Επιμόρφωση των στελεχών
  • Συμμετοχή στις Επιτροπές
  • Συναντήσεις με Φορείς
  • Χρήση εντύπων της FIATA
  • Συλλογική επίλυση προβλημάτων
  • Συνεργασία, αλληλεγγύη

Ο παρόν ιστότοπος προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες χρησιμοποιεί "cookies". Επιλέγοντας ‘αποδοχή’ δίνετε τη συναίνεσή σας στη χρήση "cookies".