Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. ΣΥΝΔΔΕ&L

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε με την δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη την οποία μας δείξατε εμπράκτως στις αρχαιρεσίες της 12.01.2023 συγκροτηθήκαμε ως νέο Δ.Σ. στο οποίο τα υπόλοιπα μέλη με τίμησαν ιδιαιτέρως, αναδεικνύοντας με στην θέση του προέδρου.

Η θητεία που έχουμε μπροστά μας και την οποία αρχίσαμε ήδη να διανύουμε ως νεοεκλεγέν Δ.Σ., θα είναι μια θητεία γεμάτη από προκλήσεις και  προβλήματα που θα απαιτούν λύσεις, ταυτόχρονα όμως πιστεύουμε πως θα είναι και μια θητεία ελπίδας και προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον των επιχειρήσεων του κλάδου μας.

Στα προηγούμενα χρόνια που πέρασαν η πανδημία και η πρόσφατη ενεργειακή κρίση, έβαλαν την σφραγίδα τους σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο εκτροχιάζοντας τις ζωές των ανθρώπων δημιουργώντας ασύμμετρες απειλές για το υπέρτατο αγαθό της υγείας και για την οικονομική λειτουργία της κοινωνίας. Αν και σταδιακά η καταστροφική δύναμη της πανδημίας οδεύει μειούμενη και ο ενεργειακός πληθωρισμός αναμένεται να εξομαλυνθεί, διαμορφώνεται η πεποίθηση ότι θα μάθουμε να ζούμε με ένα ενδημικό φαινόμενο και με έναν στασιμοπληθωρισμό των οποίων οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες θα βαίνουν διαρκώς μειούμενες.

Ο Σύνδεσμος μας με την δράση και την αντοχή την οποία επέδειξαν τα μέλη του κατάφερε να παραμείνει ως μία ζωντανή και δραστήρια επαγγελματική ένωση η οποία προσαρμόστηκε και λειτούργησε στις συνθήκες της πανδημίας υπηρετώντας την βασική του καταστατική αρχή σύστασης, για την προστασία των καλώς νοούμενων συμφερόντων των εταιριών-μελών του.

Σε αυτά τα πλαίσια το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο κατάφερε να επιλύσει σημαντικά θεσμικά προβλήματα του κλάδου τοποθετώντας τον πήχη αρκετά ψηλά για το νεοεκλεγέν Δ.Σ.

Σας καλούμε και σας προσκαλούμε σε μια αναδιάταξη δυνάμεων με την δραστήρια συμμετοχή των στελεχών σας στις ειδικές θεματικές επιτροπές που έχουν θεσπιστεί από το νεοεκλεγέν Δ.Σ. και για τις οποίες έχετε λάβει σχετική ενημέρωση από την γραμματεία του Συνδέσμου. Η λειτουργία των θεματικών επιτροπών είναι καταλυτική για την συνένωση των γνώσεων και των δυνάμεων μας στην προσπάθεια στοχευμένων παρεμβάσεων για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας.

Οι επιτροπές αποτελούν τα κύτταρα λειτουργίας του Συνδέσμου μας!

Οι εταιρίες του κλάδου μας ως γνωστόν είναι εταιρίες εντάσεως εργασίας κάτι το οποίο ενισχύεται από ακόμη ένα σημαντικό διαχρονικό χαρακτηριστικό, την διαρκή γνώση, κατά συνέπεια δεν θα ήταν υπερβολή να παραδεχθούμε πως πλέον οι εταιρίες του κλάδου μας είναι εταιρίες εντάσεως εργασίας και εντάσεως γνώσεων!

Με βάση την παραπάνω γενική παραδοχή, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. καθόρισε με σειρά προτεραίοποίησης τους παρακάτω στόχους-δράσεις σύμφωνα με τους οποίους θα αναπτύξει την δυναμική του:

 • Διαρκής επιμόρφωση και εκπαίδευση των εργαζομένων στις εταιρίες-μέλη μας
 • Eπίλυση θεσμικών προβλημάτων που εκκρεμούν από το προηγούμενο διάστημα
 • Ενίσχυση της εξωστρέφειας του Συνδέσμου μας με την διοργάνωση πολυθεματικού συνεδρίου και επιμέρους ειδικών θεματικών εκδηλώσεων-σεμιναρίων
 • Ειδικές δράσεις και εκδηλώσεις για την προσέλκυση νέων μελών
 • Επικαιροποίηση και αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Συνδέσμου με δημιουργία γνωσιακής βιβλιοθήκης για τα μέλη με ελεγχόμενο τρόπο πρόσβασης
 • Παρουσίαση των δράσεων του Συνδέσμου μέσα από τα "Social Media"
 • Συνεργασία με άλλους δομικούς εταίρους της αγοράς (π.χ. ΕΕL, ΙLMΕ, ΟΦΑΕ κλπ) όταν υπάρχει κοινό έδαφος δράσης
 • Επαφές και διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με σχετικά προς το επάγγελμα μας υπουργεία και εμπορικά επιμελητήρια
 • Επαφές και συνεργασία όπου προκύψει με Πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακούς φορείς με αντικείμενο τις εμπορευματικές μεταφορές και τα Logistics
 • Συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις και εναλλακτικές μορφές δράσεις

Σας ευχαριστώ θερμά για την δύναμη που προσφέρετε η κάθε εταιρία ξεχωριστά ως μέλος αυτής της επαγγελματικής ένωσης του ΣΥΝΔΔΕ&L.

Σας καλώ να πορευθούμε όλοι μαζί για να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον Σύνδεσμο μας έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερο ειδικό βάρος για την επίλυση των προβλημάτων και την προάσπιση των συμφερόντων των εταιριών-μελών μας.

 

Νίκος Αργυρίδης, Πρόεδρος Δ.Σ.

 

  Λ. Συγγρού 137, Ν. Σμύρνη, Αθήνα - Ελλάς   +30 210 9317941-2   +30 210 9317940

Φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων διεθνούς διαμεταφοράς και παροχής υπηρεσιών Logistics.

Τακτικό μέλος του ΣΕΒ

Τακτικό μέλος της FIATA.

Τακτικό μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics.

 

Άμεση συνεργασία με φορείς παραγωγικών τάξεων (ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ, ΣΕΒΕ, κλπ)

Λόγοι εγγραφής

 • Συνεχή και άμεση ενημέρωση
 • Επιμόρφωση των στελεχών
 • Συμμετοχή στις Επιτροπές
 • Συναντήσεις με Φορείς
 • Χρήση εντύπων της FIATA
 • Συλλογική επίλυση προβλημάτων
 • Συνεργασία, αλληλεγγύη

Ο παρόν ιστότοπος προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες χρησιμοποιεί "cookies". Επιλέγοντας ‘αποδοχή’ δίνετε τη συναίνεσή σας στη χρήση "cookies".