Συνάντηση με ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Αγαπητοί συνάδελφοι, Στις 12 Ιουνίου οι κ.κ. Νίκος Αργυρίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Γεώργιος Στάμνος, Α' Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΥΝΔΔΕ&L συναντήθηκαν με τον κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με πρωτοβουλία του ΣΥΝΔΔΕ&L συμμετείχαν, στην εν λόγω συνάντηση, και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Γιάννης Ηλίας καθώς επίσης και ο κ. Αθαν. Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος της Hellenic Train, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ & Πρόεδρος Συμβουλίου Ανάπτυξης & ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής και η κα. Αλεξάνδρα Νάσσου, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Εφοδιαστικής (ΥΠΑΝΕΦ), στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου - Υπουργείο Ανάπτυξης. Στην συνάντηση, η οποία εντάσσεται σε μια σειρά συναντήσεων που επιδιώκει ο Σύνδεσμος μας με αρμόδια στελέχη από συναρμόδια υπουργεία, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Ασπροπύργου και γενικότερα στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου, από την οπτική γωνία των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και παραμέτρων.

Ο κύριος Γενικός αφού μας ευχαρίστησε για την καταγραφή των προβλημάτων που του παραδώσαμε υπό την μορφή υπομνήματος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες επίλυσης θεμάτων που άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, περιγράφοντας το πρόβλημα ως ζήτημα που σχετίζεται με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που αφορά στην ευρύτερη περιοχή και στην χρήση της γης (της περιοχής) η οποία γενικότερα χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη. Επίσης αναφέρθηκε στην λογική του περιβαλλοντικού ισοδύναμου υπό την έννοια ανάπτυξης πρωτοβουλιών από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του θριάσιου πεδίου με σκοπό την χρηματοδότηση από πλευράς αυτών των επιχειρήσεων συγκεκριμένων δράσεων, για την επιμέρους επίλυση προβλημάτων, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του Δήμου Ασπροπύργου.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου στην τοποθέτηση του ανέφερε πως συμφωνεί με την ύπαρξη και καταγραφή των προβλημάτων που παρουσίασε ο Σύνδεσμος μας και πως από την πλευρά τους ως δημοτική αρχή οι δυνατότητες παρέμβασης σε μια αχαρακτήριστη μη πολεοδομημένη ζώνη, είναι εκ των πραγμάτων, πολύ περιορισμένες. Άσκησε επίσης έντονη κριτική για τον νέο σχεδιαζόμενο σιδηροδρομικό άξονα της δυτικής Αττικής που θα διέρχεται και από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Ο παρευρισκόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής, κύριος Ζηλιασκόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα χρηματοδότησης για την βελτίωση των υποδομών της ευρύτερης περιοχής για τις οποίες κάποια διαθέσιμα κονδύλια τα οποία υπήρχαν δεν πρόλαβαν να επενδυθούν γιατί δόθηκαν για τις ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα Daniel στην Θεσσαλία, τον Σεπτέμβριο του 2023. Ο κύριος Ζηλιασκόπουλος επέμεινε επίσης στην ύπαρξη ή την δημιουργία μελέτης χωροταξικού σχεδιασμού προς την κατεύθυνση πολεοδόμησης της ευρύτερης περιοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση του κυρίου Μπακογιάννη να προωθήσει σε περαιτέρω κυβερνητικές επιτροπές και συσκέψεις τους προβληματισμούς που του εκθέσαμε μαζί με τις σχετικές μας προτάσεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος Αργυρίδης Πρόεδρος Δ.Σ.

Βασίλης Ηλιάδης Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

  Λ. Συγγρού 137, Ν. Σμύρνη, Αθήνα - Ελλάς   +30 210 9317941-2   +30 210 9317940

Φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων διεθνούς διαμεταφοράς και παροχής υπηρεσιών Logistics.

Τακτικό μέλος του ΣΕΒ

Τακτικό μέλος της FIATA.

Τακτικό μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics.

 

Άμεση συνεργασία με φορείς παραγωγικών τάξεων (ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ, ΣΕΒΕ, κλπ)

Λόγοι εγγραφής

  • Συνεχή και άμεση ενημέρωση
  • Επιμόρφωση των στελεχών
  • Συμμετοχή στις Επιτροπές
  • Συναντήσεις με Φορείς
  • Χρήση εντύπων της FIATA
  • Συλλογική επίλυση προβλημάτων
  • Συνεργασία, αλληλεγγύη

Ο παρόν ιστότοπος προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες χρησιμοποιεί "cookies". Επιλέγοντας ‘αποδοχή’ δίνετε τη συναίνεσή σας στη χρήση "cookies".